REPÜLŐORVOS.HU   


Hogyan készüljünk fel a repülőorvos vizsgálatra

 

Javaslatok, hogyan készüljünk fel a repülőorvos vizsgálatra.

 

Az optimális pilóta-repülőorvos együttműködés érdekében e helyen összefoglalom, hogyan érdemes felkészülni a repülő-orvosi vizsgálatra.

 

 1. Javasolom, hogy az Orvosi Minősítés lejárata előtt már 30 napon belül válasszon ki egy vizsgálatra alkalmas napot, regisztrálja magát, így ki tudja választani a repülő-orvosi vizsgálat Önnek optimális időpontját.

 

2. A jelentkezés történhet e-mailben (, vagy a www.repuloorvos.hu oldalon a  JELENTKEZÉS ablakon keresztül, esetleg faxon (06-1-358-0975) vagy telefonon (06-1-280-6809). Fontos, hogy az Orvosi Minősítés lejáratának időpontja és az előírt orvosi vizsgálatok (EKG, Audiogram, Szemészet, Peak Flow ) ablakokat töltsék ki. A jelentkezés után a Központ titkársága a regisztrációról visszajelzést fog küldeni.

 

3. Amennyiben halaszthatatlan akadály miatt a választott napon 7.30-kor az orvosi vizsgálaton megjelenni nem tud, kérjük értesítse a Központ titkárságát a 06 1 280 6809-es telefonon és kérjen új időpontot. (A laboratórium 8.30-ig fogadja vérvételre az ügyfeleket, a késve érkezők újabb időpontot kapnak.)


4. Akinek valamilyen, az egészségével kapcsolatos problémája van, az egészségi alkalmasság feltételeit a polgári légiközlekedési szakszolgálati engedélyek egészségügyi feltételeiről és kiadásuk rendjéről című rendelet tartalmazza. A 14/2002. (II. 26.) KöViM–EüM számú együttes rendelet a www.repuloorvos.hu ALKALMASSÁGI ablakban tanulmányozható.

 

5. A hatályos rendelet előírja azt is, hogy a pilóta az Orvosi Minősítéssel jelentkezzen a repülő-orvosi vizsgálatra, hozza magával a TAJ kártyát, az előírt szemüvegét és (ha van) a kórházi zárójelentést is.

 

 

7. A vizelet-vizsgálatot is egyszerűsítettük: a minta leadása nem a laboratóriumban, hanem a Központban történik, (így hosszabb idő, 3-4 óra áll rendelkezésre a vizeletet leadására.)

 

8. A www. repuloorvos.hu/ Térítési Díjak ablakban adunk tájékoztatást a vizsgálati díjakról.  Fizetés a Központban már készpénzzel történik, nem kell a Postára kimenni. Örömmel jelentjük azt is, hogy erőfeszítéseink a térítési díjak mérséklésére eredménnyel jártak. 

 

10. Akinek egészségével kapcsolatban kérdése vagy problémája van, forduljon a Központvezető főorvoshoz. Labor Rtg, EKG, Ambuláns RR, Légzésfunkció, Audiometriás és Terheléses EKG vizsgálatok nálunk azonnal elvégezhetők, szemész, orr -f ül-gégész,  kardiológus, belgyógyász, sebész főorvosok minden nap rendelkezésre állnak!

 

10. Magyarország sajnos világelső lett a szájüregi daganatok okozta halálozás tekintetében, ezért Központunk szájsebész és orr-fül-gégész főorvosa minden szájba betekint és daganatszűrést végez. Erőfeszítéseinknek köszönhető, hogy az elmúlt tíz évben ügyfeleink körében szájüregi daganat okozta halálozás nem fordult elő.

 

11. Sok pilóta szabadidejében vízen hajózik, ezért érdemes megnézni a belvízi hajós vagy a  tengeri kedvtelési bizonyítványt, mert a hajós orvosi engedélyeket  meg tudom hosszabbítani.

 

Várom a találkozást repülő-orvosi vizsgálaton!

 

dr. Melles Imre

Az oldalon található anyagok szerzői jogvédelem alatt állnak,
minden jog fenntartva!

© (2008 - ) dr. Melles Imre
Impresszum